Hints en Tips

Als aanvulling op de handleiding van VvE Manager zal ik op deze pagina de antwoorden op veelgestelde vragen beantwoorden en een aantal nuttige hints en tips vermelden m.b.t. het gebruik van het programma.

Het programma is ontwikkeld onder Windows XP maar werkt ook in latere Windows versies (7,8 en 10). Om zo weinig mogelijk last te hebben van compatibiliteits problemen na eventuele updates in deze nieuwere versies van Windows is het aan te raden om VvE manager te starten in XP mode.

Om het programma  in XP mode te laten draaien gaat u als volgt te werk: Klik rechts op de snelkoppeling van het programma op het bureaublad. Klik op eigenschappen en kies het tabblad Compatibiliteit. Zet een vinkje bij "Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor:" en kies vervolgens in de lijst voor Windows XP (Servicepack 3).

Bij het uitdraaien van de diverse financiële overzichten is het belangrijk dat de juiste instellingen in MS Word gebruikt worden i.v.m. de diverse tabellen zoals in de jaarrekening. Microsoft heeft na office 2003 diverse aanpassingen gemaakt in de standaard instellingen zoals we in Word 2003 gewend waren. Om de rapporten keurig per pagina uit te printen zonder overloop is het noodzakelijk om de alinea instellingen aan te passen in de MS Word versies na 2003. In office 2007 gaat dat als volgt: Tab; start, Stijl wijzigen, Opmaakset, Word 2003. In Office 2010 is het weer anders: Tab;start, Stijl wijzigen, Alinea afstand, geen alinea afstand, als standaard instellen.

In het programma wordt veelvuldig gebruik gemaakt van zogenaamde "tooltips". Als u de muis aanwijzer beweegt over een knop of invoerveld verschijnt er extra informatie over de functie van de knop of wat er ingevoerd moet worden.

De invoerboxen met keuzelijst zijn alfabetisch gerangschikt. Als u weet met welke letter bijv. een bepaalde naam begint, klap de lijst open met het pijltje en tik deze letter in. De keuze gaat dan naar de eerste naam die met die letter begint. Dit versnelt het zoeken als de lijst omvangrijk is.

Microsoft heeft SP2 (service pack) uitgebracht voor de SQL database die in VvE Manager gebruikt wordt. Dit is een belangrijke update voor VvE Manager die u hier kunt downloaden. Dit bestand bestaat uit twee delen die beide geinstalleerd moeten worden voor 64bit systemen. Voor een 32bit systeem moet u alleen het bestand met de aanduiding x86 installeren. 

 

 

 

 © COPYRIGHT 2010 ALL RIGHTS RESERVED CS-VvE Advies